21.5.15

URBAN JUNGLE BLOGGERS ♥ Plant Gang

Nog niet eens zo heel lang geleden, ontdekte ik een geweldig leuke blog die mij enorm inspireert namelijk Urban Jungle Bloggers! Urban Jungle Bloggers is een maandelijkse serie bedacht door Igor (Happy Interior Blog) en Judith (Joelix.com). Elke maand bloggen zij en vele andere bloggers, over de liefde voor planten en delen ze vele creatieve ideeën, DIY en styling tips om meer groen in huis te brengen. Mijn "groene" vingers gingen kriebelen en ook ik heb mij inmiddels aangemeld bij Urban Jungle Bloggers.

'Show your Plant Gang' is de mei opdracht waarmee ik de spits afbijt ;-)
Het was te donker in huis om mijn plantenbende op de grond te groeperen voor mooie foto's daarom heb ik van de Sansevieria en Anthurium (Flamingoplant) een blad afgeknipt en uit de Clivia de uitgebloeide bloeistengel verwijderd omdat deze anders volgend jaar niet gaat bloeien. Dit heb ik samen met de andere groene bendeleden op een lichte plek in huis gegroepeerd. Et Voilà, zie hier mijn allereerste bijdrage :-)


Pictures © By Marloes Thuis9 opmerkingen:

 1. Such an artsy plant gang!! I'd say this is the artsy crowd from Manhattan:-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, Thnx Igor then to think that I've never been in Manhattan ;-)

   Verwijderen
 2. Wat leuk Marloes! Een heerlijke groene bende ;) Heftig dat je je Clivia hebt afgeknipt trouwens, nouja het kan gewoon natuurlijk, maar ik heb er 1 (een erfstuk) en die heeft nu 1 knalrode zaaddoos aan die stengel zitten (de anderen zijn niet ontwikkelend na de bloemen), ben er heel zuinig op en hoop dat er iets uit gaat groeien als ik 'm zaai. Een gezellige styling zo in het huisje. Dankjewel voor het meedoen, welkom bij Urban Jungle Bloggers!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Judith! Mijn Clivia is ook een erfstuk en kan goed ergens uit de jaren '60 stammen. Juist om die reden heb ik de uitgebloeide bloeistengel verwijderd omdat het laten in zaad komen van een Clivia vaak te veel reserve van de plant vergt. Misschien ben ik wel iets te voorzichtig ;-) Wil je ze wel zelf kweken dan kan je ongeveer na een half jaar de (rode) bessen oogsten en hieruit een nieuwe plant kweken. Ik vind het hartstikke leuk om mee te doen met de Urban Jungle Bloggers en kijk al uit naar de volgende opdracht :-)

   Verwijderen
 3. Wat prachtig gedaan. En wat leuk dat je mee doet met de Urban Jungle Bloggers. Kan iedereen daar aan mee doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Alet! Jazeker, alle info kan je terug vinden op blogsite van de Urban Jungle Bloggers!

   Verwijderen
 4. leuk Marloes dat je meedoet! En het ziet er al meteen top uit. Leuk gedaan zo :)) x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn eerste reactie zweeft ergens ;-)
  Ik ben dol op Vrouwentongen en dat zijn jarenlang de enige planten hier in huis geweest (3 totaal).
  Dat is mijn reactie op de overvolle vensterbanken in mijn jeugd. En het stond niet alleen vol, het hing ook vol. Ik zie mijn moeder nog alles weghalen om de ramen te zemen (en dat deed ze veeeeeel vaker dan ik).
  Originele uitvoering van de Plant Gang, Marloes!

  BeantwoordenVerwijderen