5.5.15

Souvenir met een missie

Toen mijn schoonzus & zwager terugkeerden van hun welverdiende vakantie uit Japan, brachten ze voor onze jongens een prachtig souvenirtje mee. Een souvenir met een missie!

"Hiroshima was de eerste stad in de geschiedenis van de mensheid die met een atoombom werd aangevallen. Het Japanse meisje Sasaki Sadako overleefde de vuurzee van de Amerikaanse atoombom. Ze was toen pas 2 jaar oud. Op 11-jarige leeftijd diagnosticeerden artsen leukemie bij haar als gevolg van blootstelling aan de straling van de atoombom. Aan Sasaki werd een Japanse legende verteld dat iedereen die 1000 papieren origami kraanvogels vouwt een wens mag doen. Zo begon Sasaki met het vouwen van honderden kraanvogels. De mythevorming rond Sasaki is gegroeid doordat zij vele malen uitte en hoopte dat niet alleen zij, maar ook alle andere kindslachtoffers van de atoombom, een wens zouden mogen doen. Ze wenste het einde van al het lijden en wereldvrede!
Na Sasaki's dood publiceerden haar schoolvriendjes veel van haar brieven om zo geld op te halen voor alle kinderen die aan het afwerpen van de atoombom op Hiroshima leden."

De origami kraanvogels die mijn schoonzus & zwager meebrachten uit Japan, zijn gemaakt door verstandelijk gehandicapten en staan dus ook symbool voor een aarde zonder nucleaire wapens en wereldvrede!


Pictures © By Marloes Thuis & Source © Wikipedia
4 opmerkingen:

 1. Het is meer dan verschrikkelijk dat de twee aanvallen met atoombommen nodig waren om een eind te maken aan de Tweede Wereldoorlog.
  Laat we met elke kraanvogel gedenken en er nog iets moois uit voort laten komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi symbolisch cadeau gemaakt van prachtig papier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem6.5.15

  Wat een mooi en tegelijkertijd triest verhaal...
  Foto's zijn weer top! prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is nu eens iets waar je even stil van wordt...

  BeantwoordenVerwijderen