1.9.14

Dagje Amsterdam

Minimaal één keer per jaar gaan mijn vriendin Femie en ik samen een dagje op stap en passen de mannen op de kids. Een heerlijk dagje "Quality Time"!
We beginnen al te kwebbelen als we de voordeur dichttrekken en stoppen pas weer als we 's avonds de sleutel in het sleutelgat steken ;-)
Omdat wij allebei een zwak hebben voor onze hoofdstad reizen we meestal richting Amsterdam. We zijn dol op de geluiden van de voorbij rijdende trammetjes, de grachten met hun prachtige panden, de woonboten, de Amsterdamse gastvrijheid, het dialect, de Noordermarkt, de Jordaan...
Vanuit het station lopen we altijd via de Haarlemmerstraat richting de Noordermarkt. Daar viel deze keer mijn oog op een leuke winkel "Hollandaluz"! Hollandaluz is een prachtige, sfeervolle Spaanse delicatessenzaak in hartje Amsterdam! Alle producten die verkrijgbaar zijn in deze Spaanse winkel zijn authentiek en kwalitatief hoogwaardig. Zo liet de vriendelijke eigenaresse ons een heerlijke ham proeven. Je kunt hier terecht voor de allerlekkerste Spaanse lekkernijen zoals o.a. Pata Negra, Chorizo, Iberico ham, vele olijfoliesoorten maar ook voor bijzondere wijnen, Cavas en Sherry's.
Zin in een heerlijke lunch of tussendoortje dan ben je bij Hollandaluz op het juiste adres!
Hoe zonnig wil je het hebben? (source 400 jaar Grachtengordel).
Eenmaal op de Noordermarkt aangekomen genieten we van de boerenmarkt met heerlijke bijbehorende producten, de curiosa kraampjes maar vooral van de "King Louie" kraam! Als we eenmaal tussen al die leuke kleding staan te graaien, vergeten we compleet de tijd.
Amsterdam heeft genoeg leuke tentjes en cafeetjes waar je o.a. een lekker kopje thee kunt drinken. 
Op weg naar de 9 straatjes, vlakbij de Noordermarkt op de Prinsengracht, viel mijn oog op het leuke winkeltje "CiTea"! Bij CiTea haal je voor thuis de allerlekkerste kwaliteitsthee. Er is hier zelfs een heuse theesommelier werkzaam die je precies kan vertellen welke soort lekkernij het beste bij je zojuist gekochte thee past. En ja, heerlijke chocolade of taartje kan je ook allemaal halen bij CiTea! (source Culy.nl).
Het was een heerlijk zonnig dagje Amsterdam en ik kijk alweer uit naar ons volgende uitje!
Pictures: © By Marloes Thuis

2 opmerkingen: