11.1.15

Sushi Time

Met enige regelmaat duikt Yf de keuken in, om zelf verse sushi te maken. En dat vinden wij prima. Wat zeg ik, dat vinden wij geweldig! Bij ons in huis is iedereen erg dol op zelfgemaakte, verse sushi en inmiddels hebben ook onze jongens het sushirollen aardig onder de knie.
Voor het maken van sushi gebruik je altijd sushirijst, ook wel Shari genoemd, en geen andere rijstsoort!
De rijst is het belangrijkste ingrediënt van de sushi. Als de rijst mislukt, kun je de sushi wel vergeten.
Echte Japanse sushi-chefs oefenen dan ook jarenlang op het maken van goede sushirijst en is een behoorlijk tijdrovende klus.
Van de sushi is de Maki-sushi de bekenste. Maki-sushi's zijn Japanse rijstrolletjes met bijvoorbeeld rauwe vis en groenten, omwikkeld met een vel nori (zeewier). Ze worden in schijfjes gesneden en geserveerd met gember, sojasaus en wasabi (een pasta van Japanse mierikswortel).
Een ook veel voorkomende sushi, is de Nigiri-sushi. De Nigiri-sushi bestaat uit een hoopje rijst met daar bovenop de neta (vis, vlees, groenten, omelet of tofu). Hier zit doorgaans geen nori bij, al zit er soms een smal reepje omheen om de shari en neta bij elkaar te houden. Wij vinden alle mogelijke varianten heerlijk en kunnen dan ook enorm genieten van een avondje "Sushi Time!".








Pictures © By Marloes Thuis

10 opmerkingen:

  1. Oh my!!! Ze zijn al op zeker?!
    Ik heb de laatste tijd nogal wat prijsjes gewonnen. Een daarvan is de Lassie Sushi Party Box, ja ja!
    Daarover later meer ;-))
    Je foto's zijn eetlust opwekkend en mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yep! Ze zijn op en waren heerlijk :-)

      Verwijderen
  2. Wauw dat ziet er goed uit zeg! Ik heb altijd moeite met de vulling precies in het midden van de rol te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Jennifer, Yf gebruikt 3/4 norivel en bedekt deze helemaal met rijst maar houdt aan de bovenkant 1 cm vrij. Dan in het midden van de rijst de ingrediënten leggen. Vervolgens het bamboematje met norivel en rijst over de ingrediënten heen tillen waarbij je met je vingers de ingrediënten vasthoudt. Bamboematje weer terug openleggen en dan pas verder oprollen m.b.v. het bamboematje. Je plakt op het laatst de overgebleven cm netjes vast. Het is even wennen maar het gaat je vast lukken! Suc6!

      Verwijderen
  3. Die zien er prachtig uit zeg. Echte 'kunstwerkjes' bijna jammer om op te eten.
    Ik moet zeggen dat ik geen groot fan ben van rauwe vis maar deze zien er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het net gebakjes! Je hebt gelijk, bijna zonde om op te eten... bijna ;-)

      Verwijderen
  4. Wauwwwww! En wow! Wat krijg ik ineens zin in sushi. Het ziet er echt prachtig uit zeg:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel namens de kok! En ze waren ook nog eens overheerlijk :)

      Verwijderen
  5. Hemel, wat ziet dat er lekker uit! Maar wat een werk, lijkt me! Of valt dat mee?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het klinkt misschien gek maar de rijst is echt het bewerkelijkst.

      Verwijderen