5.7.14

Tuinkers, een geliefd kruid

Tuinkers, wie kent het niet, de "tuinkers eitjes" die we als kind maakte voor Pasen of de "biologie proefjes" op de middelbare school?
Hier is de tuinkers vooral een geliefd kruid en onmisbaar in onze keuken!

Tuinkers is het plantje van pas ontkiemd zaad, dat het geweldig doet als garnering en vooral als kruid gebruikt wordt. De smaak van tuinkers varieert van pittig tot scherp en lijkt op mosterd. Tuinkers smaakt bijvoorbeeld heerlijk in aardbeienfruitsalade, maar is ook erg lekker in de pasta met kruidensaus. Tuinkers is veelzijdig te gebruiken! Onder andere:
  • op brood met kaas
  • in allerlei salades
  • in soepen en sauzen
  • in een omelet
  • op een beschuit bestreken met boter, suiker en eventueel wat citroensap en kaneel!
Kortom, tuinkers kan je eindeloos toepassen en is een "Must Have" in de kitchen en het plantje staat ook nog eens erg leuk op de vensterbank!








Pictures: © By Marloes Thuis

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen