30.10.14

Vintage Savon

Sinds kort mag ik mij de trotse eigenaresse noemen van dit doosje vintage zeep "Savon Oeufs Frais", met andere woorden "verse eieren zeep"!
Het doosje zeep is gemaakt in België en komt van de fabrikant "Laurent Frères" - Waterloo.
Toen ik het doosje zag maakte mijn hart een sprongetje. Ik ben echt dol op dit soort vintage! Pure nostalgie noem ik het. En dan die geur... je ruikt gewoon het verleden :-)


Pictures © By Marloes Thuis


11 opmerkingen:

 1. Typisch geval van klein geluk!
  Mooi hoor, waar heb je die op de kop getikt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze zeep is van mijn lieve tante geweest en komt uit Aalst (België)!

   Verwijderen
  2. Aalst is een mooi stadje. Leuk

   Verwijderen
 2. Prachtig!!! Jammer dat we het niet kunnen ruiken. Lijkt de geur op advocaat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nee dat dacht ik ook eerst i.v.m. die kip en dat ei. De geur is echt zo'n oude geparfumeerde zeeplucht :-)

   Verwijderen
  2. Die luchten zijn zooooo lekker! Vroeger was er niks chemisch aan. De geur van het zeepkloppertje in het afwasteiltje van oma, mmmmmm!

   Verwijderen
 3. O wat heerlijk. Ik kan het hier bijna ruiken, zo fijn vind ik die geuren! En dan ook nog in zo'n mooie verpakking. Echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind de verpakking ook super! Ben dol op vintage vormgeving :-)

   Verwijderen
 4. Oh wat geweldig vormgegeven <3 Heerlijk om naar te kijken denk ik!^ (zo'n oude zeeplucht lijkt me minder heerlijk) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem30.3.19

  Ik kocht op een rommelmarkt enkele doosjes van deze oude vintage zeep. Het is afkomstig van laurent Freres & co , Waterloo. Verder staat er een vintage foto op de gebruiksaanwijzing van een jonge vrouw met een mooie huid, met de tekst. Doe zoals ik voedt uw huid met Oeufs Frais. De foto is ondertekend met de naam; Nicole Ghanlie. Boven in de foto-afbeelding staat de kalligrafische tekst; ''Jaites comme moi nourrissez votre peau ovec les''. Op de gebruiksaanwijzing staat dat er bij het wassen regenwater gebruikt moet worden. Ook ag er gekookt water gebruikt worden. Na 3 weken zou het resultaat goed te zien zij. Er zitten eieren in verwerkt, het ruikt naar parfum, niet naar advocaat. Haha. Leuk, maar ik was er alleen de handen mee! https://bit.ly/2unJ276

  BeantwoordenVerwijderen