17.6.15

Sechuan Buttons

Afgelopen weekend waren wij te vinden in hét foodwalhalla van Nederland, de Markthal te Rotterdam (later meer hierover). Ons hele gezin is altijd nieuwsgierig naar de nieuwste smaakbelevingen op het culinaire vlak. De Markthal is hiervoor dé plek bij uitstek!
Bij één van de prachtige groentezaken viel Yf zijn oog op een klein doosje met daarin gele knopjes?! Dat bleef ook de groente specialist niet onopgemerkt en begon enthousiast zijn kennis met ons te delen. De gele knopjes zijn eetbare bloemetjes die verkocht worden onder de merknaam van Koppert Cress 'Sechuan Buttons'. We werden getrakteerd op zo'n bloemetje. De smaak van dit niet alledaagse product is het beste te omschrijven als elektrisch, tintelend, verdovend, smaakopwekkend en neutraliserend. Het bloemhoofdje wordt gegeten in de zuidelijke provincie van China, Sechuan.
De keuken is daar vooral bekend om zijn pittige smaken. Ik kan niet echt zeggen dat dit bijzondere bloemetje lekker smaakt... het gaat meer om de elektrische ervaring die je minimaal één keer moet ervaren! Het begint met een subtiel, bubbeltjes gevoel die vervolgens plaats maakt voor een tintelend en verdovend gevoel in de gehele mond met een stortvloed aan speeksel, het water loopt je echt letterlijk in de mond!
De Sechuan Button wordt o.a. gebruikt als spoom of in een amuse om aandacht te trekken, maar of het lekker is...? Probeer het eens en oordeel zelf ;-)


Pictures © By Marloes Thuis
Zoutschaaltje, zoutlepeltje www.gekopbestek.nl

7 opmerkingen:

 1. Ze zien er geweldig uit en prachtig op de foto gezet!
  Ik heb ze nog niet geproeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem17.6.15

  Wat heb je er weer prachtige foto's van gemaakt!! Top!!
  Wel nieuwsgierig naar de smaak....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog nooit eerder van gehoord of gezien. Ze zien er wel mooi uit. Mocht ik ze eens tegen komen dan zal ik ze eens proberen. Je lepeltje en schaaltje vind ik ook prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat leuk, nooit gezien en al helemaal niet gegeten ooit. Mooie foto's heb je gemaakt! x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldige bloempjes! Ik zou ze graag eens willen proeven, klinkt heel intens!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I have never heard of this plant ... but I think your photos of them very tasty!
  Have a nice weekend,
  Kerstin

  BeantwoordenVerwijderen