21.6.15

Groeten uit Rotterdam

Door de bombardementen in de tweede wereldoorlog werd er een heel groot deel van Rotterdam verwoest. Hierdoor heeft Rotterdam een heel ander stadsgezicht dan andere Nederlandse steden. Het centrum bestaat voor een groot deel uit hoogbouw terwijl een oud historisch centrum ontbreekt. Maar dat maakt Rotterdam niet minder interessant!
Rotterdam heeft zich ontwikkeld tot een dynamische wereldstad met één van de grootste havens van wereldformaat. De stad blijft zich in een hoog tempo vernieuwen en men kan er op het gebied van architectuur en cultuur zijn hart ophalen!
Wat op ons een enorme indruk heeft gemaakt is toch wel de Markthal, ontworpen door architect Winy Maas. Het imposante gebouw is een woon- en winkelgebouw met inpandige markthal waar je ogen te kort komt en is te vinden in de Dominee Jan Scharpstraat. Vooral de binnenkant is indrukwekkend! De gehele binnenkant is voorzien van een immens kunstwerk 'Hoorn des Overvloeds', gemaakt door kunstenaar Arno Coenen. Je waant je in een sprookje net als 'Erik of het klein insectenboek' of zoals 'Alice in Wonderland'! Echt adembenemend! In de Markthal is het vooral genieten van gezellige sferen, proeverijen, muziek, en cultuur maar ook zeker buiten de Markthal kom je in Rotterdam aan je trekken.
Aan de Nieuwe Binnenweg bij 'Buiten Deli & Lunch', krijgt je alledaagse boterham een smakelijke make-over en op het gebied van interieur slaag je geheid bij 'Depot Rotterdam' in de Pannekoekstraat.
Rotterdam kent ook vele restaurants waaronder enkele van topniveau die met een Michelinster (of meerdere) bekroond zijn. Geheel spontaan besloten Yf  en ik te gaan eten bij 'FG Food Labs' aan de Katshoek, één van de restaurants van patron cuisinier, Franscois Geurds. Een juiste keuze want wat hebben wij daar een topavond gehad! Het was een grenzeloze restaurantervaring op een terecht Michelinster niveau van ongekende kwaliteit. Wij kregen een overheerlijk 4 gangen diner compleet met Nitro Vijzel, een gerecht bereid met stikstof iets waar FG om bekend staat. Echt elk gerecht was top en had een explosie van smaken. Bediening was vlot, zeer vriendelijk en deskundig. Wij komen hier zeker nog eens terug en vinden het een absolute aanrader voor een ieder die een culinaire avond tegemoet wil gaan... Kortom het was puur genieten in Rotterdam!Pictures © By Marloes Thuis

5 opmerkingen:

 1. Wat een feest! Het water loopt mij uit de mond!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben onder de indruk van die prachtige kleurrijke muurschilderingen van de markthal. Schitterend.
  Door je verhaal krijg ik veel zin om Rotterdam eens te gaan bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem24.6.15

  Wat een prachtige foto's!! Krijg er helemaal zin in om ook naar Rotterdam te gaan!! Erg mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een toffe foto's! Krijg helemaal zin om weer eens naar Rotterdam te gaan :)) En leuk om op jouw foto van Depot Rotterdam de Bubble-lamp van Alex de Witte te zien, die is zo gaaf. X

  BeantwoordenVerwijderen