16.4.15

Ziekenhuis Souvenir

Op mijn geboortedag kreeg ik het... en ik heb het na al die jaren nog steeds! Het roze armbandje die ik om kreeg, vlak na mijn geboorte in het ziekenhuis voorzien van mijn achternaam zodat men baby's uit elkaar wist te houden! Voor jongens waren er armbandjes met blauwe kraaltjes en voor meisjes, hoe kan het ook anders, armbandjes met roze kraaltjes. Ik weet niet of jullie deze armbandjes herkennen maar tot eind jaren '60 en misschien nog wel langer, was dit fenomeen bij ons in het oosten heel normaal. Ik moet bekennen, het had wel wat ;-)Pictures © By Marloes Thuis

6 opmerkingen:

 1. Wat mooi dat je het nog hebt! Ik ken het niet op deze manier.
  Wij maakten met de letterkraaltjes kettingen met onze naam. Alsof niemand ons kende ;-)
  Toevallig heb ik ze net gekocht bij de Wibra.
  Mooie plaatjes Marloes! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn moeder had deze bewaard en hij zat in mijn fotoalbum geplakt. Mijn zus heeft die van haar ook nog. Leuk dat deze letterkraaltjes nog verkocht worden! Misschien wordt het weer hot zo'n naamkettinkje ;-)

   Verwijderen
 2. Oh wat schattig! Nee, zo'n lief armbandje hadden wij niet volgens mij. Toch veel leuker als zo'n plastieken ding.........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dit lieve armbandje is ook van plastic ;-) Nee, zonder dollen, ik begrijp wat je bedoeld... je hebt helemaal gelijk die van nu zijn vreselijk saai!

   Verwijderen
 3. Anoniem17.4.15

  Het had zeker wel wat. Ik zal het eens aan mijn moeder vragen, maar volgens mij heb ik helaas er niet zo een.
  En wat een schattige hertjes weer! Ben ik dol op!! lieve foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook! Ik heb een enorme zwak voor dit soort hertjes en als ik er dan ééntje tegenkom... dan gaan mijn handen kriebelen en word ik heel erg hebberig... erg eigenlijk hè?!

   Verwijderen