10.3.15

I ♥ ARUBA

Afgelopen zaterdag ben ik terug gekomen uit Aruba. Het weerzien met mijn vriendinnetje was in één woord "fantastisch"! We hebben een heerlijke week gehad vol "quality time-momenten", waar ik weer lang op kan teren! En wat een heerlijk eiland is Aruba! De mensen zijn er allemaal even aardig en beleefd. In het verkeer laat men elkaar keurig voor en als voetganger hoeft men niet bang te zijn om aangereden te worden tijdens het oversteken. Niemand lijkt hier haast te hebben en alles gaat hier heel relaxed.
Ik heb heerlijk genoten in de paradijselijke tuin van mijn vriendinnetje. Elke dag ontdekte ik wel weer een nieuw bloemetje, plantje, diertje om maar niet te spreken over de prachtige vogels die bijna elke ochtend suiker kwamen snoepen. De Suikerdiefjes, Oranje Troepiaal, Kolibrie en Musjes vlogen af en aan. Het gekwetter en gefluit klonk als muziek in de oren. Dit vrolijke getjilp, tezamen met de wuivende palmen door de altijd waaiende wind, was het ideale lied om in te dutten in een hangmat ;-) Soms schoot er een salamandertje onder een kussen uit die daar verscholen zat in de schaduw. Of liep er zomaar ineens een heremietkreeft door het huis, om te knabbelen aan een op de grond gevallen frietje.
Wat heb ik met volle teugen genoten van al dit moois!
Ook het eten is er superlekker! Een echte aanrader is eten bij "Zeerover", een restaurant in Savaneta wat een leuke, aparte belevenis is! Vis komt zo uit de bootjes op tafel tezamen met frietjes, gebakken banaan en andere lekkernijen zoals een Arubaanse specialiteit, een heet sausje met papaya. Bij een loket bestel je de gewenste vis met bijbehoren. Bij betaling krijg je vervolgens een houten blok met een nummer die je meeneemt. Vervolgens ga je naar een loket om de hoek en daar bestel je het drinken. Daarna ga je op zoek naar een leuk tafeltje op één van de houten vlonders met een prachtig uitzicht op zee. Je zet het houten blok met nummer op tafel en niet lang daarna wordt jouw bestelde eten gloeiend heet geserveerd in een plastic vergiet. Er komen plastic bordjes en bestek op tafel en smikkelen maar :-)
Ik ben nog vol van mijn reis naar de andere kant en heb nog een hoop te vertellen dus... wordt vervolgd ;-)
 

  

Pictures © By Marloes Thuis

9 opmerkingen:

 1. Met jou ontdekt ik nieuwe vogeltjes, namen waar ik nog nooit van gehoord had..... de namen klinken al net zo paradijselijk als ze er uit zien.
  Oh, en een hangmat, het toppunt van zomer en vakantie. Zeer fijn om te lezen dat je het daar zo naar je zin hebt gehad.
  En ik ben zeer benieuwd naar het vervolgverhaal en de vervolg foto's X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alet de vogels die je ziet op de foto's is de Oranje Troepiaal. Ze zijn zo mooi om te zien en zelfs hun geluiden klinken paradijselijk ;-)

   Verwijderen
 2. Ohhh, wie wunderschön!!!
  Ich kann leider den Text nicht verstehen, aber die Bilder sind fantastisch!!!
  Ich habe das Magazin in einem Supermarkt in Zandvoort gekauft.
  Schau mal: http://www.bykris.nl/a-38252781/boeken-magazines/sestra-wintermagazine-thuis-2014/
  Liebe Grüße,
  Kerstin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kerstin, Mein Deutsch ist leider nicht so gut, um den gesamten Text zu übersetzen ;-)
   Und danke für den Link von der Zeitschrift! XxX

   Verwijderen
 3. Wauw war een geweldige foto's! Dat klinkt ook als een heerlijke vakantie, wat fijn'

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fantastisch Marloes! Het Grote Genieten spat van je foto's af! Wat een kleuren en oh, dat eten!
  Alet heeft het woord paradijselijk gebruikt en daar sluit ik mij bij aan.

  Wat geweldig trouwens, jullie vriendschap. Daar ben ik niet zo goed in en kijk nou wat ik mezelf onthoud ;-)
  Fijn ook dat je terug bent :-) en ik kijk uit naar nog veel meer episodes Aruba!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha Ageeth, Ik vind jou toch behoorlijk trouw aan je blog fans hoor!

   Verwijderen
 5. Wat ziet dit er heerlijk uit. Jullie hebben vast en zeker genoten zo te zien en ik snap dat je daar naar terug verlangt. Gelukkig hier nu ook zon, is een mens aan toe na maanden grijs en nat.

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen