12.3.15

I ♥ ARUBA (2)

Aruba kent schaarse vegetatie. Maar een kleine verzameling plantensoorten heeft zich weten aan te passen aan de droogte en de arme, stenige grond. Op het eiland groeien kleine bomen, laag struikgewas, vetplanten zoals aloë en een opmerkelijke verzameling cactussen, van heel klein tot metershoog! De bekendste boom is de watapana oftewel de dividivi boom.
In de bewoonde wereld besteedt men gelukkig veel aandacht aan groenvoorziening. Exotische bloemsoorten zoals bijvoorbeeld oleander, hibiscus, flamboyant en de uitbundig bloeiende bougainville geven daar kleur aan tuinen en bermen. Ook de kokospalm behoort niet tot de oorspronkelijke vegetatie, maar draagt wel bij aan het ultieme vakantiegevoel.
De tuin van mijn vriendinnetje is daar een prachtig voorbeeld van! Haar tuin staat vol met verschillende oleanders van wit tot dieprood. En ook de hibiscus, in de prachtigste kleurcombinaties ontbreekt hier niet. Ik was erg gecharmeerd van een heel lief plantje, de puff plant. Deze heeft bloemetjes in de vorm van een kuifje. Ik had er nog nooit van gehoord. Ook vond ik de woestijnroos prachtig om te zien. Er stond een hele aparte plant op het terras "de koningin van de nacht", die zeer grote bloemen vormt die zich in de nacht openen en meestal maar enkele uren openblijven. Deze heb ik dus niet zien bloeien maar mijn vriendin probeert er een foto van te nemen zodra deze bloeit :-) Naast alle exotische bloemen bevinden zich in hun tuin ook de menige vruchtdragende bomen en planten zoals de tamarinde, banaan, limoen, ananas, zuurzak, mango, avocado, papaya en zelfs vruchten waar ik de naam niet van weet. Het verblijf in hun paradijselijke tuin was alles behalve een straf!
Pictures © By Marloes Thuis

6 opmerkingen:

 1. Schitterende foto's. De één nog mooier als de ander!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I love Aruba to!
  Geweldige bloemen en planten in fantastische kleuren (en met een hemelsblauwe achtergrond).
  Wat mooi Marloes en ik ben jaloers ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De hibiscus hebben wij ook ooit in de tuin gehad maar helaas deed deze het hier niet zo goed ;-)

   Verwijderen
 3. Ik hou ook wel van Aruba. Ik mocht er een paar jaar terug zijn toen een vriendin van mij daar woonde. En oooh dat blauwe water en de witte stranden vond ik ook bijzonder mooi.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hè, die kleur blauw is onbeschrijfelijk mooi! En dan de pelikanen die zich één voor één in zee storten om vis te scoren... het is mij niet gelukt om ze mooi op de foto te krijgen. Steeds als ik met mijn cameraatje kwam aanrennen, was de vogel gevlogen ;-)

   Verwijderen