24.10.15

De Portretfabriek

Op het Snorfestival '15 was ook illustrator Marijke Buurlage aanwezig, die prachtige portretten met inkt en photoshop maakt. Ze zette je daar op de kiek en ging thuis aan de slag. Omdat ze in het totaal meer dan 200 mensen heeft mogen vastleggen en dus al deze foto's gaat omtoveren in geïllustreerde portretjes, liet ze via een mailtje weten dat de aangegeven levertijd (binnen twee weken) hoogstwaarschijnlijk iets te voorbarig was! Ze had nooit durven dromen dat de Portertfabriek zo'n succes zou worden! Nou ik wel, wat maakt zij toch geweldig leuke illustraties!
Omdat veel mensen haar vroegen hoe zij dat nu eigenlijk doet, die portretjes maken, leek het haar leuk om ons als deelnemers een kijkje te laten nemen in dit proces. Ze bepaalt eerst de lijnen van de gezichten. Daarna maakt ze van al deze lijnen, vlakken van inkt. Alle onderdelen die een andere kleur moeten hebben tekent ze als een los vlak. Deze losse onderdelen scant ze in en zet ze vervolgens in Photoshop om, door ze te arrangeren en in te kleuren. Het is erg leuk dat ze ons als deelnemers van de Portretfabriek op de hoogte houdt van haar vorderingen en processen! Dat maakt het heel persoonlijk. Zo heeft ze ons ook alvast de foto's toegezonden van deelnemers die tijdens het Snorfestival zich door haar op de kiek hebben laten zetten zodat we straks het eindresultaat naast de kiek kunnen leggen :-) Mees en ik zijn samen op de foto gezet en we zijn mega benieuwd wat Marijke voor ons in petto heeft ;-)

  
Picture © De Portretfabriek

5 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig leuke stijl heeft Marijke Buurlage!
  Ik kan me voorstellen dat jullie heel nieuwsgierig zijn (en ik nu ook ;-)
  Mees en jij staan trouwens mooi op de foto.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vonden wij nou ook Ageeth! Deze blog krijgt nog een vervolg ;-)

   Verwijderen
 2. Ik vind de portretten van Marijke erg mooi en vind het jammer dat wij ons daar niet voor ingeschreven hebben.
  Ik ben erg benieuwd naar die van jullie. De foto is alvast erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem29.10.15

  Wat een lieve foto! En wat staan jullie er allebei goed op!! Op zich is dit al een cadeautje!! Ben benieuwd naar het portret!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat leuk! ben benieuwd, dat zien we vast nog wel eens :))

  BeantwoordenVerwijderen