12.9.15

URBAN JUNGLE BLOGGERS ♥ Plants & Art

"September is the month of new beginnings and we are also kicking off a new Urban Jungle Bloggers season with a brand new topic: Plants & Art. Show us your plant(s) in combination with art in your home!", zo luidt de september nazomeropdracht voor de Urban Jungle Bloggers, bedacht door de oprichters Igor (Happy Interior Blog) en Judith (Joelix.com). Ik hou van planten en ben een kunstliefhebber dus dit thema is in mijn ogen een perfecte combinatie als uitgangspunt voor styling!
Toen ik van mijn tante een prachtige dode libelle kreeg die volledig intact was, wilde ik hier heel graag iets mee doen. Geïnspireerd op werk uit de Rijksstudio, de haarkam van Lucien Gaillard (ca. 1904), ben ik de libelle gaan decoreren om deze te verweken in een wandobject. Het eindresultaat bestaat uit bamboe met opdruk. Mijn ontwerp is niet bewerkt met photoshop maar puur natuur! Vandaar mijn keuze voor het gebruik van bamboe om deze natuurlijke lijn door te zetten. Persoonlijk vind ik het stylen met natuurlijke elementen zoals plant en dier vaak een prachtige balans geven in een totaalbeeld, het klopt gewoon. Plant en ook dier zijn vaak door hun schoonheid al een kunstobject van zichzelf!Pictures © By Marloes Thuis


9 opmerkingen:

 1. Tof gedaan. En wat bijzonder die libelle!
  Het bord op de achtergrond vind ik ook erg mooi.
  Kortom een een prachtig 'plaatje' zo samen!
  Nog een fijn weekend daar. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo mooi Marloes! Begrijp ik het goed dat je een foto van de gedecoreerde libelle op bamboe hebt laten afdrukken?
  Alleen je handtekening ontbreekt nog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, dat vraag ik me ook af :) heb je de foto van de Libelle op bamboe gedrukt? Of is de Libelle opgespeld op bamboe? Het is ziet er zo levensecht uit!

   Verwijderen
  2. Hoi Judith en Ageeth, ik heb i.d.d. eerst de Libelle gedecoreerd, daarna gefotografeerd en op bamboe af laten drukken. De Libelle heb ik in Nijmegen bij de museumwinkel 'http://demuseumwinkel.com/' in laten lijsten en staat hier in huis te pronken!

   Verwijderen
 3. Anoniem13.9.15

  Erg goed gelukt! super mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's! En wat is de libelle geweldig. Wat onwijs tof gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Denise, ik ga er zelfs een beetje van blozen!

   Verwijderen