17.8.15

Amo I'Italia

Terug van weggeweest!
Precies een week geleden zijn we na drie heerlijke weken teruggekomen uit "Bella Italia". Wat is Italië toch een prachtig land! Vorig jaar vertrokken we enigszins blanco richting het zuiden om vervolgens verliefd terug te keren. Omdat dit zo goed bevallen was, besloten we ook dit jaar weer af te reizen naar Italië. We reden naar Umbrië, het groene hart van Italië met zijn zacht glooiende heuvels begroeid met wijn- en olijfgaarden, zonnebloemvelden en cipressen. We verbleven in Torregentile een piepklein plaatsje "In The Middle Of Nowhere", vlakbij Todi. Ons appartementje was in het echt nog mooier dan op de foto's. Wij logeerden in een gerenoveerde ruïne van een kleinschalige burcht. In de burcht zijn 14 appartementen gerealiseerd waarvan er 4 worden verhuurd via reisorganisaties. De overige 10 zijn particulier. Het was er heerlijk rustig. Af en toe hoorde je het geluid van een voorbij hobbelende auto maar over het algemeen hoorde je alleen de geluiden van krekels, in de verte blaffende honden en in de nacht het geritsel van een schuifelende das die met zijn neus aan de grond in zijn territorium op zoek was naar langzaam bewegende prooien en plantaardig voedsel. Er was daar geen Wi-Fi dus waren we wat dat betreft letterlijk afgesloten van de buitenwereld, geen mail, geen Facebook of andere vormen van social media. Ik moet je stiekem bekennen dat het best fijn is om niet het gevoel te hebben om steeds mail te moeten checken etc., etc.! Het droeg in ieder geval een steentje bij, bij het hebben van een heerlijk rustige vakantie :-)
Pictures © By Marloes Thuis

12 opmerkingen:

 1. Ik ben echt dol op Italië. Ik vind het zo'n prachtig land!
  Je foto's geven goed de sfeer weer.
  Kan me voorstellen dat het fijn was om even helemaal va de rest van de wereld afgesloten te zijn!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan het iedereen aanbevelen! Het was echt heerlijk om voor even niet bereikbaar te zijn :-)

   Verwijderen
 2. Fijn om zo met je mee te mogen genieten Marloes! Geen Wi-Fi en wel een zwembad, een goede ruil.
  Ik vind je foto's prachtig, speciaal de 4e en 7e. Wat een mooie wereld :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem24.8.15

  prachtig prachtig en prachtig!!! Ik krijg ter plekke weer de vakantie kriebels en ik ben ook net terug!! haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. A.s. maandag gaan hier de scholen weer beginnen. Ik kijk alweer uit naar de volgende vakantie ;-)

   Verwijderen
 4. dat ziet er goed uit! vonden de kids het ook leuk zo in een appartement? ik heb het nog nooit aangedurfd, ben bang dat ze zich niet vermaken als we niet op een camping zijn terwijl mijn voorkeur ook naar zoiets zou uitgaan. Bij ons stonden de tenten op en in elkaar, hadden we last van mieren en muggen en waren de bedden slecht. Voor de rest was het prachtig dus dat maakte dit goed ;-) haha.... wat klink ik ontevreden!

  Groetjes,

  Stephanie

  http://coosje-blog.com/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha Stephanie, nee hoor je klinkt niet ontevreden. Ik kan het iedereen aanbevelen! I.v.m. gezondheid gaat onze voorkeur uit naar appartementen i.p.v. een camping. Persoonlijk houden wij van kleinschalige accommodaties. Niet te druk ;-) Ondanks dat we Wi-Fi loos waren hebben onze knullen (14 & 9) zich echt geen moment verveeld! Er waren een paar kinderen met verschillende nationaliteiten. Onze oudste is graag op zichzelf maar onze Mees speelde met twee kindjes uit America en had er een Italiaanse vriendje. Wel zorgen wij er altijd voor dat er een zwembad(je) is en wat wil een mens dan nog meer ;-)

   Verwijderen
 5. wat heerlijk die rust! :)) Fijne foto's! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hadden dit jaar pas een dag voor onze vakantie besloten om uiteindelijk naar Frankrijk te gaan. Italië stond op Juul en mijn lijstje en als ik jouw foto's zie wil ik toch graag weer een keer die kant op.
  Groetjes,
  Liza

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Liza, ik zeg gewoon DOEN! Misschien iets voor jullie volgende zomervakantie :-)

   Verwijderen