20.8.14

Bella Italia! Deel 1

Terug van weggeweest!
Na bijna drie weken "Bella Italia" zijn we weer thuis. De laatste keer dat ik in Italië ben geweest had ik ongeveer de leeftijd van onze Mees (8). Ik kon mij dan ook niet zoveel meer herinneren van Italië en vertrok enigszins blanco samen met manlief, kids, zus & zwager richting het zuiden. Het was echt heerlijk om daar te zijn! Wat een prachtig land!
De eerste week verbleven we in het Italiaanse plaatsje Acquapendente bij agriturismo Cerqueto, een boerderij waar o.a. olijfolie, vruchten, kruiden en vele andere mediterrane producten vandaan komen. Deze boerderij verhuurt 6 appartementen "In The Middle of Nowhere", een rustige plek met olijfbomen, oleanders, geraniums, een zwembad, een gemetselde vuurplaats waar je je eigen houtskool kon maken en vervolgens op kon barbecueën met als knaller op de vuurpijl... er was een heuse pizza oven aanwezig! Respect voor de echte pizzabakkers! Kortom genieten!
Vanaf hier zijn we flink gaan hoppen tussen Lazio, Toscane en Umbria. We bezochten vele mooie Italiaanse plaatsen zoals o.a. Bolsena, Chiusi, Montepulciano, Pitigliano om vervolgens (door een boekingsfout) omhoog richting Firenze (Florence), daarna weer omlaag richting Roma (Rome), daarna weer omhoog richting Milano (Milaan) af te reizen... 











Pictures: © By Marloes Thuis

4 opmerkingen:

  1. Wij zijn een aantal jaren geleden naar Toscane geweest. Zeer goeie herinneringen aan. We gaan zeker nog een keertje terug.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Alet, Inmiddels staat Italië ook op het lijstje van onze favorieten vakantiebestemmingen bijgeschreven en gaan ook wij zeker een keertje terug!

      Verwijderen
  2. Ik vind je foto's prachtig! Die fiets en dat balkonnetje bij de boog, geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen